Ondernemen / Kamer van Koophandel

Kamer van Koophandel

Wanneer je een onderneming start, zal je zich in veel gevallen moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel in uw regio. Daartoe dien je bepaalde documenten mee te nemen, bestaande uit een geldig legitimatiebewijs en een privé bank-/giroafschrift niet ouder dan één maand waarmee uw privé-adres kan worden gecontroleerd. Maar de KvK is meer dan een registratiebureau; het organiseert diverse activiteiten en geeft nuttige tips die je kunnen helpen bij het runnen van een gezonde onderneming.

Een aantal ondernemingen kan zich niet inschrijven bij de KvK. Het gaat in deze gevallen om:

  • Vrije beroepen in een maatschap (advocaat, accountant, psycholoog, tandarts etc.). Wanneer deze beroepen vanuit de B.V. worden verricht, is inschrijving wel verplicht.
  • Eenmanszaken of maatschappen in de landbouw.
  • Semi-overheden (ziekenhuis, waterschap etc.).
  • VvE's (Verenigingen van Eigenaren).
  • Verenigingen zonder zelfgemaakte statuten.

Starten met een B.V. deponatieplicht jaarrekening

Wanneer je een besloten vennootschap opricht bij het starten van je onderneming, dan is het goed te weten dat er binnen 14 maanden na het verstrijken van het einde van het boekjaar een jaarrekening (verkorte versie) dient te worden gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Voor de eenmanszaak, vof of maatschap bestaat deze verplichting niet.

Seminars en workshops bij de Kamer van Koophandel

Als startende ondernemer kan je tegen beperkte kosten seminars en workshops volgen bij de KvK in uw regio. Onderwerpen die zoal aan de orde komen zijn: ondernemingsplan, algemene voorwaarden en contracten, bedrijfsadministratie opzetten voor starters, belastingen voor starters, export, juridische zaken en marketing. Op de website van de Kamer van Koophandel vindt je meer informatie.

Startersdagen KvK: speciaal voor de startende ondernemer

De Kamer van Koophandel in je regio organiseert regelmatig startersdagen voor startende ondernemers. Op deze dagen kan je vrijblijvend kennismaken met adviseurs en accountants, maar bijvoorbeeld ook met de Belastingdienst. Wil je je op het ondernemerschap oriënteren? Bezoek dan eens een startersdag.

Wijzigingen doorgeven

Soms wijzigen de gegevens van vennoten, je adres of je rechtsvorm. Wil je deze wijzigingen doorgeven, dan zijn hiervoor standaard formulieren beschikbaar op de website van de KvK. Ook een formulier voor de aanvraag van een uittreksel KvK vindt je bij deze formulieren.

Jaarlijkse bijdrage

Als je onderneming staat ingeschreven in het handelsregister, ben je jaarlijks een bijdrage verschuldigd aan de Kamer van Koophandel. Deze bijdrage is afhankelijk van je rechtsvorm en de grootte van je onderneming. De KvK gebruikt deze bijdragen voor het uitvoeren van de handelsregisterwet, voorlichting aan het bedrijfsleven en stimulering van de locale regio van de desbetreffende KvK.
Altijd en overal online

Altijd en overal online

Vast bedrag per maand

Vast bedrag per maand

Vernieuwend boekhouden

Vernieuwend boekhouden

Overzichtelijke rapportages

Overzichtelijke rapportages

Contact

De Administratie Valkenswaard
Leenderweg 28
5554 CL Valkenswaard

Stel een vraag

Versturen
Telefoon
040-842 72 21