De Administratie Blog

Meer aandacht pensioen noodzaak voor groeiende groep ZZP’ers

Zelfstandigen sparen onvoldoende voor hun pensioen. Daardoor kunnen ze op latere leeftijd in forse financiële problemen terechtkomen en hun zelfstandigheid verliezen.
Nederland telt momenteel ruim 800.000 ZZP'ers en deze groep groeit bovendien elk jaar met vijf procent. Onbekendheid met het onderwerp, aandacht voor het binnenhalen en vervullen van opdrachten en angst voor hoge premies veroorzaken een grote mate van terughoudendheid bij ZZP’ers.

Campagne
Om hen beter over het nut en de noodzaak van het onderwerp te informeren is onlangs een campagne gestart. Deze campagne heeft als doel het benadrukken van het belang van een goed pensioen en het bieden van een oplossing. Naast een speciaal ingerichte website met pensioencalculator, filmpjes en ebooks is er sinds afgelopen week een radiocommercial te horen. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend met een vertienvoudiging van het websitebezoek per dag.
Peter van Wageningen, directievoorzitter bij Loyalis: "Het is essentieel dat een ZZP’er naast AOW ook aanvullend pensioen opbouwt. Alleen AOW is te mager. Een probleem dat gelukkig ook politiek en maatschappelijk steeds hoger op de agenda komt, zeker met de groeiende groep ZZP’ers in het achterhoofd. Zelfstandigen zijn nu nog terughoudend met het sparen voor het pensioen. Ze willen flexibiliteit en niet teveel betalen."

'Loyaal aan je latere zelf'
Met de campagne 'Loyaal aan je latere zelf' willen Loyalis en de met haar samenwerkende ZZP organisaties de ZZP’ers bewuster maken van hun pensioen. De vrijheid die de ondernemende ZZP'er nu wil, is voor later ook een wens. De ZZP'er zal daarvoor nu alleen wel actie moeten ondernemen. Op de website www.zzppensioen.nl staat een ZZP pensioencalculator, zijn filmpjes te zien en kunnen e-books over het onderwerp worden gedownload. Bovendien is er sinds afgelopen week een radiocommercial te horen. Deze radiocampagne is gestart op 9 november en wordt ondersteund door diverse online campagnes.

BRON: http://www.briskmagazine.nl/nieuws/3793/meer-aandacht-pensioen-noodzaak-voor-groeiende-groep-zzp&rsquoers.html#.Vk1560Ygko0.linkedin

Terug naar overzicht

Deel deze pagina met je vrienden op:

Altijd en overal online

Altijd en overal online

Vast bedrag per maand

Vast bedrag per maand

Vernieuwend boekhouden

Vernieuwend boekhouden

Overzichtelijke rapportages

Overzichtelijke rapportages

Contact

De Administratie Valkenswaard
Leenderweg 28
5554 CL Valkenswaard

Stel een vraag

Telefoon
040-842 72 21